Doen,  Weten

Praktische gids voor een eeuwige jeugd

Wist je dat wetenschappelijk is vastgesteld dat vrouwen hun cellen langer jong kunnen houden door dagelijks een multi te slikken, dat zij minder snel oud en grijs worden als zij hun oestrogeen op peil houden en dat de verstevigende collageenvezels in hun huid met 80 procent kunnen toenemen dankzij een uitgekiende vitaminezalf? Niemand wordt geboren met een uiterste houdbaarheidsdatum, je hebt zelf voor een groot deel in de hand hoe en wanneer het bederf toeslaat. De journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp interviewden tientallen artsen en wetenschappers over de mogelijkheden die de anti-aging geneeskunde anno 2010 biedt. De belangrijkste boodschap: elke vrouw kan langer mooi en gezond blijven en op sommige punten zelfs jónger worden. Hoe je dat voor elkaar krijgt, vertellen zij met veel flair in De houdbare vrouw, praktische gids voor een eeuwige jeugd.

 
In de afgelopen twintig jaar heeft de kennis over het verouderingsproces een hoge vlucht genomen. Christiaans en Roskamp beschrijven experimenten waarbij wetenschappers erin slaagden proefpersonen letterlijk jaren jonger te maken. Rimpels kunnen vervagen, de huid kan weer gaan stralen, het lijf kan strakker en slanker worden, de jeugdige energie kan terugkeren en het risico op tal van ziekten kan drastisch worden verminderd. Niet dankzij een enkele pil of een crème, maar door de life style over de hele linie aan te passen. Slechts weinig mensen zijn hiervan op de hoogte en doen er hun voordeel mee. Dankzij De houdbare vrouw ben je in één klap helemaal bij!

 
Geen strenge diëten en zware trainingsprogramma’s
 Volgens de experts die in De houdbare vrouw aan het woord komen, hoef je geen gezondheidsfreak te worden om je jeugdige gezondheid en looks te behouden. Wel is het zaak om op een groot aantal punten kleine aanpassingen te doen. In veertien ‘leefregels’ worden volgens de laatste stand van de wetenschap praktische adviezen gegeven over onder meer voeding, voedingssupplementen, lichaamsbeweging, stressbeheersing, nachtrust en de verzorging van de huid en het haar. Veel aandacht wordt besteed aan het in balans houden van de hormonen. Het boek sluit af met een puntige samenvatting van de belangrijkste adviezen en een handig trefwoordenregerister voor wie iets wil terugzoeken.

 

Leave a Reply