Rimpels
Geen categorie

3 tips tegen rimpels die iedereen moet kennen

De beste bescherming voor je huid komt van binnenuit: wat je slikt en eet heeft een groter effect op je rimpels dan wat je smeert. 3 effectieve rimpel-tips.

Rimpel-tip 1: Eet mediterraan

Voor de Food Habits in Later Life study werden de voedingsgewoontes van tweeduizend Zweden, Australiërs, Grieken en Japanners van zeventig jaar en ouder onderzocht. Ook werd hun huid bekeken op zonneschade. Mensen die veel olijfolie, peulvruchten, vis, groenten en granen hadden geconsumeerd, hadden de jongste huid. Veel suiker, vlees en zuivel bleek juist slecht voor de huid. Andere studies laten zien dat antioxidanten uit groente en fruit en visvetzuren de huid weerbaarder maken tegen verouderend zonlicht. Eet dus mediterraan.

 

Rimpel-tip 2 Mijd AGEs

Naarmate je ouder wordt, hopen zich meer schadelijke AGEs op in je huid. AGEs zijn schadelijke verbindingen die onder meer je collageen- en elastinevezels aantasten en zich in pigmentvlekken verzamelen. Prof. dr. Helen Vlassara, auteur van Het anti-AGE-dieet: ‘Je vermindert de hoeveelheid AGEs in je huid door minder snelle koolhydraten te eten, door veel te bewegen en vooral door AGE-rijke voedingsmiddelen te mijden.’

 

Rimpel-tip 3: Slik N-acetyl-D-Glucosamine

Dit is een stof uit het chitineskelet van schaaldieren en vormt de bouwsteen van hyaluronzuur. Hyaluronzuur bezorgt het bindweefsle zijn stevigheid doordat het zeer sterk vocht vasthoudt. De hoeveel hyaluronzuur neemt af naarmate je ouder wordt. Crèmes smeren met hyaluronzuur heeft geen zin, slikken ervan wel. Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het vakblad over voeding en supplementen ORTHO: ‘1000 mg per dag helpt om vocht te binden in de huid waardoor rimpels vervagen. Deze effecten zijn al meetbaar na dertig dagen slikken.’

Bron: Check je houdbaarheid

 

Beeld: Jorge Royan

Tekst: Pim Christiaans / Life Unlimited

Pim is als journalist al 30 jaar gespecialiseerd in anti aging en is de auteur van de boeken De houdbare man, De houdbare vrouw en Check je houdbaarheid. Hij is hoofdredacteur van Life Unlimited.

 

Gerelateerde onderwerpen

Hoe voorkom je ouderdomsvlekken door luchtvervuiling?

Viscollageen verbetert elasticiteit van de huid

Nieuw: probiotica voor de huid

 

Masterplan huid&haar

 

Nieuwe adviezen voor je huid en haar op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten!

Bestel hier